Желирана скумрия с лимон



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Измийте и подправете рибата със сол и черен пипер. Нарежете на ситно лука. Един от лимоните нарежете на четвъртинки, а от втория нарежете меката част на ситно. Сипете виното в тенджера и го кипнете за няколко минути, да се изпари алкохола. Прибавете лука, лимоните, чушката нарязана на ситно, карамфила и оцета. Подправете със сол и черен пипер и оставете да кипнат за 10 минути.
Сложете рибата в кипящата вода за 5 минути, извадете я и оставете да се изцеди от бульона. Оставете бульона за още 5 минути и го прецедете. Извадете лимоните на страни. Прибавете желатина към горещия бульон и разбъркайте докато се разтвори напълно. Сложете рибата в чиния, украсете отгоре с лимоните и залейте с бульона. Оставете да престои 6 часа в хладилник.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп