Жабешки бутчета с чесън

Жабешки бутчета с чесън Лакомник
Жабешки бутчета с чесън
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

40 бр. жабешки бутчета

4 глави чесън

100 г магданоз без дръжките

120 г масло

1/2 ч.ч. мляко

2 с.л. зехтин

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Измийте магданоза и го добавете към вряща подсолена вода за 3-4 минути. Изплакнете в студена вода и пасирайте.

Разделете главите на чесъна и обелете скилидките. Пуснете ги във вряща подсолена вода за 2 минути. Сменете водата и варете още 7-8 минути. Повторете процедурата още няколко пъти, докато чесънът е готов. Пюрирайте го.

Смесете чесновото пюре с млякото, смесете ги и подправете със сол и пипер. 

Подсолете и сложете пипер на бутчетата и гответе в горещ зехтин с парче масло. Гответе докато порозовеят.

Сложете вода в тиган и смесете с пюрето от магданоз, за да увеличите количеството. Загрейте и подправете пюрето. Сервирайте бутчетата със сосовете в центъра на чинията.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц