Жабешки бутчета с чесън
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измийте магданоза и го добавете към вряща подсолена вода за 3-4 минути. Изплакнете в студена вода и пасирайте.
Разделете главите на чесъна и обелете скилидките. Пуснете ги във вряща подсолена вода за 2 минути. Сменете водата и варете още 7-8 минути. Повторете процедурата още няколко пъти, докато чесънът е готов. Пюрирайте го.
Смесете чесновото пюре с млякото, смесете ги и подправете със сол и пипер.
Подсолете и сложете пипер на бутчетата и гответе в горещ зехтин с парче масло. Гответе докато порозовеят.
Сложете вода в тиган и смесете с пюрето от магданоз, за да увеличите количеството. Загрейте и подправете пюрето. Сервирайте бутчетата със сосовете в центъра на чинията.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп