Чаша сок от грейпфрут сваля 2 кила седмично
Храните, които ни помагат да отслабнем, наистина съществуват. Някои продукти не само не ни прибавят допълнителни килограми, но и имат свойството да изгарят излишните мазнини. Вижте кои са те и ги включете редовно в менюто си.
Грейпфрут
Опитите показват, че редовната употреба на грейпфрут (т.е. приемането половин плод или 150 мл сок) по време на всяко хранене може да намали средно теглото с 2 кг само за две седмици.
Грейпфрутът понижава нивото на инсулина, а това намалява желанието за ядене. Разбира се, колкото по-малко ни се яде, толкова по-малко калории консумираме и толкова повече от натрупаните изразходваме. Ако не ви харесва вкуса на грейпфрута, можете да смествате сока от него с портокалов или лимонов, които допълнително укрепват имунитета и прочистват организма от шлаката.
Зелен чай
Полезните свойства на напитката са много. Зеленият чай предпазва не само от израждане на клетките, но и значително намалява риска от сърдечносъдови заболявания. Освен това влияе благоприятно на метаболизма. Смята се, че 5 чаши зелен чай дневно допринасят за изгарянето на 70-80 калории.
Обезмаслени млечни продукти
Те не само снабдяват организма с калций, но и увеличават производството на калцитриол (друго име на витамин D) в организма. Така клетките буквално са заставени да изгарят повече мазнини. Затова задължително включете в менюто си обезмаслени млечни продукти.
Вода
Ако употребявате недостатъчно течности (особено вода), трудно ще намалите килограмите. Недостигът на течности в организма забавя метаболизма, води до намаляване на нивото на глюкозата в кръвта, до отпадналост и виене на свят.
Канела
Изследвания показват, че 1/4 ч.л. канела, приемана по време на всяко хранене, помага за усвояването на захарта и съответно за понижаването на нейното ниво в кръвта. Това е особено важно за отслабването, тъй като високата кръвна захар води до образуването на мастни наслоения. Канелата може успешно да замества захарта, тъй като има естествен сладък вкус.
Бяло месо
Белтъчините са необходима основа за образуването на мускулната маса, а както е известно, колкото повече мускули има в тялото, толкова по-малко са мазнините (защото организмът ги изгаря по-добре) – дори в периодите на почивка и пълен покой.
За усвояването на белтъчините се изразходват много повече калории, отколкото за разграждането на мазнините и въглехидратите. По този начин храната, богата на белтъчини, също спомага за изгарянето на мазнини. Най-добри източници на протеин са пилешките гърди, рибата, яйчният белтък и пуешкото месо.