Есенни зеленчуци на грил

Есенни зеленчуци на грил Лакомник
Есенни зеленчуци на грил
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 голям картоф тънко нарязан

1 средна глава лук, нарязана на тънки филии и разделена на пръстени

1 голяма тиквичка, тънко нарязана

1 пасирана скилидка чесън

1 с.л. зехтин

2 с.л. балсамов оцет

1/2 ч.л. лимонов сок

1 с.л. мед

1 с.л. пресен градински чай

сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвянe

Загрейте грила на средна температура. Върху алуминиево фолио наредете един ред картофи, а отгоре сложете един ред тиквички. След това отгоре сложете лука. В малка купа смесете зехтина, оцета, лимоновия сок, меда и чесъна. Смесете ги добре и сипете сместа върху зеленчуците. След това поръсете със сол и черен пипер на вкус. Покрийте добре зеленчуците с алуминиевото фолио и ги сложете в грила. Оставете ги на средна температура за около 30 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц