Ерос Рамацоти обожава френската кухня

Ерос Рамацоти обожава френската кухня Лакомник

Певецът готви често в собственото си заведение в Милано

Ерос Рамацоти обожава френската кухня
Автор:Лакомник

Ерос Рамацоти е едно от най-ярките мъжки имена в съвременната музика. Чувственият певец е любимец на милиони жени по света. Гласът му омайва, а се оказва, че не само с микрофон, но и с тиган м ръка може да плени всяка жена.

Певецът е изтъкнат кулинар и дори пренесе бохемския си дух в една от най-прочутите кръчми в Милано. Поп звездата купил заведението и въпреки, че то преобразил по собствен вкус, то си остава обичано от миланци и готите на града.

В интериора се преплитат съвременен и старовремски дизайн, модерно и ретро, паркет и тапети на райета. Всичко това отразява стила на Ерос Рамацоти, момчето от бедните римски предградия, което носи в себе си любов към модерния милански квартал „Брера”, където е заведението му.

В ресторанта на Ерос гостите могат да хапнат любимите на певеца френски специалитети, както и типично италианските спагети с доматен сос и босилек, които не рядко приготвя и самият той. Ето и рецептите на певеца.

 

Спагети с доматен сос и босилек

 

Продукти

250 г спагети

800 г домати

200 г чери домати

1 глава лук

4-5 листа от пресен босилек

1 стрък мащерка

щипка сух босилек

3 скилидки чесън

2-3 с.л. зехтин

сол на вкус

настърган пармезан

1 ч.л. масло

Приготвяне

Обелете доматите, нарежете и оставете в сито за около час за да изтече излишната вода.

Ако доматите са от консерва, отцедете ги добре. Загрейте 2-3 с.л. зехтин, прибавете пресованите или нарязани на дребно скилидките чесън, разбъркайте и оставете за 1-2 минути, като внимавате да не изгори. Прибавете едро нарязания лук, запържете и след това прибавете доматите, сухия босилек и три листа от пресния и мащерката. Гответе на слаб огън, до изпаряване на течността, добавете сол. Нарежете на половинки чери доматите и ги прибавете към готовия сос. Сложете спагетите в подсолена вода, когато тя заври, прибавете 1 ч.л. масло, намалете огъня. Не ги преварявайте, отцедете от водата и сложете в соса за 1-2 минути.

Сервирайте спагетите с настърган пармезан и украса от листа босилек.

 

Скумрия със сос от гъби

 

Продукти

4 скумрии

2 с.л. брашно

2 с.л. масло

20 мл олио

3 с.л. настъргано козе сирене

50 мл бяло вино

4 с.л. сметана за готвене

300 г гъби по избор

1 жълтък

лимонов сок

черен пипер и сол на вкус

Приготвяне

Посоляваме почистените скумрии, заливаме с лимонов сок и ги изпържваме от двете страни в сгорещено олио и част от маслото. След това ги изваждаме и ги поставяме в затоплени чинии. В останалата от пърженето мазнина поставяме брашното, запържваме го и разреждаме с малко вода. Прибавяме сиренето, виното, сметаната, сол, черен пипер и лимонов сок и варим известно време. Нарязваме на парченца почистените гъби, изпържваме ги в масло и ги прибавяме към соса. Застройваме с разбития с една лъжица сметана жълтък и заливаме скумриите.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц