Еленско месо със сини сливи



Приготвяне
2 часа
Порции

4

Начин на приготвянe
Марината се приготвя като се нарежат на едри парчета лукът, целината и чесъна. Поставят се в 1 л вода заедно с другите подправки и се варят 10 минути. Оставя се да изстине и тогава в нея се поставя нарязаното на парчета месо и се слага на студено да престои една нощ.
На следващия ден се отцежда добре и се запържва в 4-5 с.л. олио. Прибавя се лукът, нарязан на полумесеци и когато омекне, се слагат морковите, нарязани на шайби. Слага се червения пипер и брашното, разбърква се, налива се виното и се оставя 3-4 минути да се изпари алкохола. Добавят се сините сливи и подправките, слага се вода да покрие месото и се вари на умерен огън до готовност около 2 часа.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп