Яйцата се разбиват със захарта, като постепенно се прибавят 5 супени лъжици вода. Към получената смес се прибавят олиото, брашното и бакпулверът. Бърка се до получаване на еднородна смес. В продълговата тавичка се поставя пергаментова хартия, предварително намазнена с олио и поръсена с брашно. В тавата се изсипва сместа и се пече. След опичането направеният блат се обръща на кърпа и се отлепва от хартията. От едната страна се отрязва малка правоъгълна ивица. Ивицата се разрязва по диагонал, за да се образуват два триъгълника. Двата триъгълника се намазват с течен шоколад и се навиват на рула, от които се оформят “клоните”. Правоъгълното парче блат също се намазва с шоколад и се навива на руло. До него се поставят двата “клона” и полученото дърво се сиропира със захарен сироп (захарният сироп се получава, като в 60 мл вода се добави 50 г захар). Дървото се залива с разтопения на водна баня течен шоколад.