Дроб чорба
Приготвяне
90 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Най-напред дробът се полусварява, като се отстранява пяната. Изважда се и нарязва на дребни парченца. В друг съд нарязаният на дребно лук, настърганите моркови и част от дребно нарязаните домати се задушават в мазнината до полуомекване с малко сол. Залива се с прецедения бульон, в който се е варил дробът. След като кипне, се прибавят нарязаните парченца дроб, оризът, останалите дребно нарязани домати и ситно нарязаният джоджен. Пробва се на сол и ако е необходимо, допълнително се посолява. Готовата дроб чорба се застройва с варена застройка от киселото мляко, яйцата и брашното. Сваля се от огъня и се наръсва ситно нарязаният магданоз. Поднася се с оцет и млян черен пипер на вкус.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп