Домашни солети с кашкавал

Домашни солети с кашкавал Лакомник
Домашни солети с кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 гр. брашно

1 чаена лъжичка суха мая

1 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

30 гр. меко масло

200 мл. топла вода

50 мл. зехтин

1 супена лъжица ситно нарязан пресен розмарин

20 гр. настърган пармезан (не е задължителен)

30 гр. фино настърган кашкавал (не е задължителен)

морска сол (не много едра)

самардала (не е задължителна).

Начин на приготвянe

Пресейте брашното и смесете със сухата мая и захарта. Разбъркайте топлата вода със солта и зехтина. Налейте течността в кладенчето на брашното и замесете тесто. Когато тестото стане много гъсто, прибавете мекото краве масло, ситно нарязания розмарин, пармезана и кашкавала. 

Доизмесете тестото и го сложете в полиетиленов плик. Оставете да почива един час. Разточете отпуснатото тесто на кора с дебелина от 2-3 мм. Можете да поръсите кората с морска сол или самардала. Режете на ленти с ширина около 1 см.

Всяка лента се усуква добре и се оформя на тънки фитили. Режете на 20-22 см. Колкото по-тънки са фитилите толкова по- хрупкави са солетите. Подреждате в тава постлана с хартия на малко разстояние. Вкусните солети се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна до златисто. 

В случай, че някоя от изброените добавки в солетите не е по вашия вкус (подправка или сирене), заменете ги с такива каквито харесвате. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц