Поп певицата Лилана не крие, че в миналото е имала проблеми с храненето. В годините на пубертета е била по-пълна и пазела строги диети. Те обаче не дали никакъв резултат. С времето обаче фигурата й ставала все по-стройна, най-вече заради спорта. За хранителния си режим с днешна дата певицата е откровена, че не се ограничава от нищо, дори напротив: "Ям много редовно, макар и не особено здравословно. Първото ми хранене е задължително още сутринта. В момента например съм полудяла да си пека хлебчета с масло. Отгоре слагам много ементал и сьомга. На ден изяждам поне по 4 такива питки – сутрин две и вечер две. На обяд си взимам салати, меса, пици – каквото ми се хапва на момента", споделя Лилана.
Необходими продукти:
1/2 кг брашно
100 г масло
1/4 пакетче мая
1/2 ч.л. сол
200 мл вода
1/2 ч.л. захар
1 жълтък
Начин на приготвяне:
Маята се накисва в малко количество вода и се оставя да се разтвори. През това време брашното се пресява два пъти и се поставя в голяма тава. В него се оформя кладенче и в него се изсипват солта, захарта и разтопеното масло. Накрая се добавят маята и останалата част от водата, като те се добавят на порции. От продуктите се омесва тесто, като месенето трае продължително, докато в тестото се образуват мехури. След това тестото се оставя на топло да втаса. То е втасало успешно, щом удвои обема си. След това се разделя на парчета, от които се формят кръгли питки. Те се намазват с разтопен масло и отново се оставят да втасат за около 15 минути или докато удвоят обема си. След това питките се намазват отгоре с разбит жълтък и се поставят във фурна с температура 180 градуса. Готови са след около половин час.