Икономичен и здравословен заместител на чипса за малки и големи
Пресейте брашното в голям плосък съд и направете кладенче в средата. Там изсипете довата, сока, зехтина и желаните добавк. Замесете тесто чрез постепенно прибавяне на брашното. Месете, докато тестото стане гладко и не лепи. Добавяйте брашно, ако е лепкаво, но не прекалявайте, за да не стане прекалено твърдо.
Месете на набрашнена повърхност още 8-10 минути, докато стане напълно гладко и еластично. Оформете го на топка, намажете със зехтин и оставете за 30 минути.
Вземете четвърт от тестото, размесете отново и разточете на набрашнена повърхност тънка кора с големината и формата на съда ви за печене. Кората не бива да е дебела, за да получите крекери, а не сухари. Каквото е дебелината й в суровот състояние, такава ще остане и изпечена, тъй като това тесто не бухва. Поставете кората в намаслена тава и намажете със зехтин по зялата повърхност. По желание поръсете и още подправки. Печете 10 минути в загрята на 180 градуса или до златисто и направете същото с останалото тесто. Нарежете готовите крекери на мини бисквитки или лентички.
*Подходящо за деца над 10 месеца.