Домашни бургери

Вкусен и лесен сандвич за хапване по всяко време


Приготвяне
30 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Замесваме каймата с настъргания на ситно ренде лук, намачканите скилидки чесън, смлян пипер, малко сол и сос Уорчестър на вкус. Придава на бургерите специфичния им вкус. След като объркаме добре, оставяме на студено място за около 3-4 часа, а може и за цяла нощ, за да се смесят добре ароматите. От студената кайма оформяме големи, плоски кюфтета, които бързо слагаме на на горната повърхност. Важно е да са студени, за да не се разпадат или цепят, а в средата леко ги натискаме, за да не се свият при пърженето. След ваденето на кюфтенцата слагаме за секунди сиренето, кашкавала да се разтопят леко. Разрязваме питките и редим пожелание.
Още по темата

Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп