Домашни бургери

Домашни бургери Лакомник

Вкусен и лесен сандвич за хапване по всяко време

Домашни бургери
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г кайма смес
половин глава лук
3 скилидки чесън
пипер смес
лимонов пипер
сос уорчестър

4 сусамени хлебчета
150 г резенчета кашкавал

200 г сирене

1 домат

1 краставица

Начин на приготвянe

Замесваме каймата с настъргания на ситно ренде лук, намачканите скилидки чесън, смлян пипер, малко сол и сос Уорчестър на вкус. Придава на бургерите специфичния им вкус. След като объркаме добре, оставяме на студено място за около 3-4 часа, а може и за цяла нощ, за да се смесят добре ароматите. От студената кайма оформяме големи, плоски кюфтета, които бързо слагаме на на горната повърхност. Важно е да са студени, за да не се разпадат или цепят, а в средата леко ги натискаме, за да не се свият при пърженето. След ваденето на кюфтенцата слагаме за секунди сиренето, кашкавала да се разтопят леко. Разрязваме питките и редим пожелание.

Още по темата
Още по темата
Бургер с телешко
http://www.youtube.com/watch?v=F3ybku_IZMs&list=PL8A967A8962513E21
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц