Домашна питка с мая



Приготвяне
2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
В хладко мляко се разтваря маята със солта и захарта и 1-2 лъжици брашно. Оставя се да втаса, докато маята шупне. След това от останалите продукти - без маслото (или другата мазнина) се размесва меко тесто. Бие се 100 пъти.
Правят се 3 топки, всяка от които се разточва на правоъгълник и се намазва обилно с разтопено масло. После се завиват на руло, от което се режат парчета около 4 пръста високи и се нареждат изправени като пънчета в тавата. Оставят се да втаса.
Преди печене се намазва с разбитите жълтъци. Може да се наръси със сусам.
Фурната не се загрява предварително. Печем на 180 градуса, като периодично се проверява дали е готово с дървено шишче за печене.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп