Домашна лютеница
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистваме чушките от семето и дръжките. Изпичаме ги заедно с патладжаните и ги обелваме.
През това време сваряваме почистените моркови и чесън до омекване.
Прекарваме през месомелачка изпечените и обелени чушки, патладжаните, после сварените моркови и чесън.
Смесваме всичко с доматеното пюре. Започваме да бъркаме на тих огън, като прибавяме олиото на 2-3 пъти. Като е вече готова, се слага черен пипер, сол на вкус и най-накрая магданоз, нарязан на ситно.
Вече изстинала, разпределяме лютеницата в бурканчета, които варим 20 минути.
Още по темата
Продукти:
3 кг сини сливи без костилките 4 кг червени печени чушки 100 г люти сурови чушлета 2-3 глави чесън
Начин на приготвяне:
Сливите, чушките, лютите чушлета...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп