Ива Екимова обича да си угажда, макар и да не й личи. Телевизионерката има перфектна фигура, но тежките хранителни режими далеч не са присъщи за нея. Тя обича хубавите домашни ястие. За коледните празници е приготвила вкусна баклава и домашна баница с точени кори. Докато се ровила в готварските книги, Ива открила и една позабравена, но много вкусна рецепта – за вкусен домашен течен шоколад.
Необходими продукти:
80 г лешници
200 г захар
60 г какао
250 г сухо мляко
125 г масло
1 ч.л. ванилия
200 мл. вода
Начин на приготвяне:
Захарт, маслото и водата се слагат в съд на умерен огън, докато захарта се разтвори. Какаото и сухото мляко се пресяват в купа, за да няма бучки. Сместа се изсипва в сиропа и се бърка енергично. Ароматизира се с ванилията. Лешниците се смилат до гладка смес в блендер и се добавят към шоколада. Сместа се разпределя в купички или буркан и се охлажда в хладилник за няколко часа.