Домати с кашкавален сос

Лесна вкусотия с домати и кашкавал


Начин на приготвянe
Доматите се издълбават и осоляват, а вътрешността им се нарязва на ситно. Прави се запръжка в олиото с брашното и черния пипер. Залива се с прясното мляко и се прибавя вътрешността на доматите. Сосът се вари 10-12 минути и се бърка да се получи гъст гладък сос. Сваля се от огъня и се прибавят сол, кашкавал, магданоз и разбитите яйца. С тази смес се пълнят доматите и се нареждат в намаслена тавичка. Заливат се с останалия сос и се пекат 20-25 минути.
Още по темата

Доматите се нарязват на парченца. Прибавят се нарязаният на филийки лук, обезкостените и наситнени маслини, ситно нарязаният магданоз, натрошено част от сиренето и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп