Довга
Млечната супа довга е едно от най-важните ястия за азербайджанската кухня наред с многобройните рецепти за пилаф (плов) и долма (сарми). Тя често се поднася заедно с малки агнешки кюфтенца.
Приготвяне
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Цеденото мляко се смесва с 3 ч. ч. вода. Смесват се брашното, яйцата и оризът. Прибавят се към цеденото мляко. Кипва се при непрекъснато разбъркване. Оставя се на тих огън, докато съвсем леко заври. Слагат се зелените подправки, сол и пипер на вкус и се разбърква още 1-2 мин. При поднасяне се добавя свареният нахут. Може да се добави и счукан чесън.
През зимата супата се сервира топла, поръсена с лют пипер, а през лятото – студена.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп