Джуркана коприва в гърне

Джуркана коприва в гърне Лакомник
Джуркана коприва в гърне
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Стоянка Начкова, Попово
Лакомник Необходими продукти

300 г коприва
1 глава кромид лук
домати - пресни или от консерва
1/2 ч.ч. ориз
1 ч.ч. смлени орехи
сол - на вкус
1 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
олио
черен пипер
джоджен

Начин на приготвянe

Копривата се нарязва на дребно и се попарва. След това се залива с малко вода в гърнето да поври. Нарязват се една глава лук и малко домати. 

След като поври малко, се слага оризът. Отделно се прави запръжка с лук, червен пипер и брашно. След като е готов оризът, се прибавя запръжката. Когато всичко това е напълно готово, се прибавят смлените орехи и подправките - черен пипер и джоджен.

Чудесна манджа.

Да ви е сладко!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц