Кремът:
Житото се вари с прясно мляко, докато напълно се поеме от житото. Разбиват се белтъците на гъста пяна с щипка сол. В друга купа се слага свареното и охладено жито. Прибавят се изварата (предварително пасирана), захарта, един жълтък и портокаловите корички. Продуктите се разбъркват и се прибавя още един жълтък. Така, един по един, и останалите. Накрая се слагат и разбитите белтъци и се разбива отново.
Тестото:
Брашното се пресява. Прави се кладенче и се слагат жълтъците, размекнато масло, захар, сол и сода, угасена в оцета. Тестото се меси, докато престане да лепне. Втасва 15-20 мин. В тава, намазана с масло и набрашнено дъно, се слага разточеното тесто, като преди това се отделя едно парче за украсата. Тестото се натиска хубаво по дъното и стените. Изсипва се плънката и се украсява повърхността с ленти от заделеното тесто. Загрява се фурната до 200°С и се пече около 1 час, като се завърта формата от време на време. Посипва се с пудра захар и се оставя да се охлади на стайна температура.