Гювеч със сини сливи и телешко

Гювеч със сини сливи и телешко Лакомник

Специалитет за неделния обяд

Гювеч със сини сливи и телешко
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г телешко месо

1 с.л. брашно

1 1/2 ч.ч. прясно мляко

2 с.л. масло

150 г гъби

100 г сини сливи

100 г кайсии

сол на вкус

черен пипер на вкус

100 г настърган кашкавал

Начин на приготвянe

Нарежете месото и го сложете в гювеча заедно с гъбите. Разтворете брашното в топлото мляко, прибавете сол, черен пипер, разтопеното масло, сините сливи, кайсиите, разбъркайте и залейте месото. Поръсете с настъргания кашкавал, разбъркайте и гответе на умерена фурна – 180 градуса около 3 часа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц