Гювеч със свинско

Гювеч със свинско Лакомник
Гювеч със свинско
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свинско месо

3 картофа

2 глави лук

2-3 моркова

1-2 домата

зелени подправки по избор

олио

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете месото на едро, почистените картофи на кубчета, лука на едро, морковите, доматите, зелените подправки на ситно. Загрейте олио, запържете лука до златисто, прибавете месото, морковите и задушете за 10 минути. Добавете доматите, подправете на вкус и разбъркайте. Сипете продуктите в подходящ гювеч и задушете до готовност на умерена фурна – около час и половина на 180 градуса. По желание може да запечатите капака на гювеча с готово тесто. Сервирайте като поръсите със ситно нарязаните подправки. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц