Гювеч

Гювеч Лакомник
Гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
3 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Любомира Илиева, София
Лакомник Необходими продукти

700 г свинско месо - обезкостено
1 кг картофи
2 глави лук
300 г моркови
200 г зелен фасул
1 кутия доматено пюре
дафинов лист
черен пипер на зърна
сол
1 с.л. брашно

Начин на приготвянe

Нарязваме месото на парчета. Сваряваме го с дафиновия лист и черен пипер на зърна. Отделно нарязваме картофите, морковите, лука и ги слагаме в гювеча заедно с фасула. Прибавяме и свареното месо. Доливаме доматено пюре, овкусяваме с подправките, слагаме брашното за сгъстяване на соса и доливаме вода догоре. Слагаме да се пече на 180 градуса около 3 часа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц