Гъби с вино

Гъби с вино Лакомник
Гъби с вино
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

400 г гъби

1 ½ ч.ч. бяло вино

сол

черен пипер

3 с.л. брашно

олио

 

Начин на приготвянe

Гъбите се измиват и нарязват на филийки. В тенджера се слагат  2 ч.ч. вода и когато заври, в нея се прибавят виното и гъбите. Варят се, докато омекнат, подправят се със сол и черен пипер и се варят още 5 минути. Тенджерата се сваля от котлона и водата се прецежда в отделен съд. Брашното се запържва в олиото до златисто. Разрежда се с водата от гъбите и щом заври, се прибавят гъбите. Кашата ври още 10 минути на слаб огън.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц