Гъби с авокадо
Топло и вкусно предястие за всеки вкус
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изчистваме и измиваме гъбите, след което махаме пънчетата и оставяме кошничките им да престоят върху кухненска хартия 5 мин. Загряваме маргарина на тих огън и прибавяме предварително нарязания чесън. Получената смес използваме за плънка на кошничките. Към тях добавяме предварително нарязаното на филийки авокадо, кашкавала и магданоза. Слагаме гъбите в тава с оризова хартия, предварително намазана с олиото. Важно е горната страна на кошничките да гледа надолу и те да заемат половината тава. В другата половина подреждаме филийките хляб. Печем ги във фурна, загрята на 180º, докато кашкавалът се разтопи, а хлябът стане като фриганя.Преди да сервираме, слагаме гъбите върху хляба.
Още по темата
Гъбите се сваряват в подсолена вода. След това се нарязват на филийки и се слагат в йенска тенджерка. Отгоре се нарязва маслото и се заливат с 1 ч. ч. бульон. Пекат се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп