Гъбена супа с пиле

Гъбена супа с пиле Лакомник

Вкусна, топла и ароматна гъбена супа

Гъбена супа с пиле
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 пиле

300 г гъби

1-2 моркова

1 резен целина

1 с.л. брашно

1 ч.ч. прясно мляко

2 яйца

сол

магданоз

лимонов сок

черен пипер

Начин на приготвянe

Пилето се нарязва на порции и се вари в подсолена вода заедно с нарязаните моркови и целина. Щом месото и зеленчуците поомекнат, се прибавят измитите и нарязани гъби. Супата се вари още 20-30 минути и се застройва с разбитите в млякото яйца и брашно. Готовата супа се сервира подправена с лимонов сок, черен пипер и магданоз.

Още по темата
Още по темата
Гъбена супа с кюфтета
Нарежете на ситно продуктите да кюфтетата, прибавете яйцето, каймата, подправете на вкус и разбъркайте добре. Оставете в хладилника за 10 минути. Нарежете гъбите,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц