Гъбена каша

Гъбена каша Лакомник
Гъбена каша
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г гъби

2-3 моркова

1 глава лук

15-20 зърна черен пипер

3 с.л. брашно

4-5 с.л. масло

2 яйца

2 скилидки чесън

1 ч.ч. кисело мляко

сол

1/2 връзка копър

Начин на приготвянe

Гъбите се нарязват на филии и се сваряват в подсолена вода заедно с едро нарязаните морков, лук и черен пипер. Прецеждат се и се махат подправките. Брашното се запържва в маслото заедно с чесъна, разрежда се с отварата от гъбите, че да се получи умерено гъст сос. Прибавят се яйцата, разбити в киселото мляко, и отцедените гъби. Ястието се вари 8-10 минути на слаб огън и се поръсва с наситнения копър.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц