Гъбен хайвер

Гъбен хайвер Лакомник
Гъбен хайвер
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г печурки

300 г бели гъби

30 мл олио

1 глава лук

сол на вкус

20 мл лимонов сок

1 скилидка чесън

Начин на приготвянe

Нарежете на едро печурките и ги смесете с почистените и нарязани бели гъби. Сложете ги в загрятото олио и ги запържете за около 10-15 минути, докато водата се изпари. Отделно запържете нарязания лук до златисто го пасирайте заедно с гъбите, подправете на вкус, добавете лимоновия сок и чесъна и отново пасирайте. Сервирайте с пресен хляб или крекери.

Още по темата
Още по темата
Гъбен пастет
Запържете нарязаните гъби, прибавете ситно нарязания лук и гответе на силен огън за 15 минути. Подправете на вкус и оставете да се готвят. Изцедете излишната вода,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц