Пастьоризираното мляко се затопля до полусваряването му и се сваля от котлона, оставя се настрана. Яйцата, които сте оставили на стайна температура, се разбиват със захарта до получаване на пухкава консистенция. Ако сте избрали нишесте за вашата рецепта, го разбърквате със 100-150 г от млякото, ако не, то тогава добавяте гриса, ванилиите, бакпулвера и яйчена смес в млякото. Разбърквате добре, като внимавате да не се образуват бучици, връщате всичко на котлона, с непрекъснато бъркане, за да не загори, до получаване на крем. В намаслена тавичка се нареждат половината кори, като между тях се поръсва разтопено масло. Изсипва се кремът и се разпределя равномерно. Нарежда се другата половина от корите по същия начин, поръсени с маргарин. Пече се в предварително загрята на 200°С фурна до готовност (около 35-40 минути). Готовият сладкиш се оставя да изстине напълно. Сварява се сиропът и се залива сладкишът (като преди това е нарязан на парчета). Оставя се една нощ да попие сиропа.