




Сварете бахарът и анасонът във вода. Смесете в голяма купа брашното и солта и в средата направете „кладенче”. В средата жълтъците и яйцата, разбити в захарта. Прибавете маслото, бахарът и анасонът и постепенно добавяйте брашното към течните съставки. После смесете и с ръце. . Когато смесите добре, вземете тестото в ръце и месете упорито в продължение на 10-15 минути. Ако тестото лепне добавяйте брашно, но малко, за да не стане прекалено твърдо. Трябва да се получи меко, но еластично тесто. Поставете го в намаслена купа, покрийте и оставете на топло да втаса за около час. Трябва да удвои обема си. Преди да се изпече, от него се правят малки кръгли хлебчета, като в средата се поставят боядисаните яйца. Отгоре се намазват с жълтък и се поръсват със сусам. Трябва се пече около 45 минути при температура най-високата температура – 240 градуса. Покрийте с фолио, ако отгоре хване кафява коричка, а вътре при проверка със суха клечка е все още суровото.
