Гриловани зеленчукови шишчета с винегрет
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете оцета, горчицата, лука, лимоновия сок и лимоновата кора. Бавно сипете зехтина и бъркайте така че сместа да стане еднородна. Добавете розмарина, солта и пипера.
Гответе картофите във вряща подсолена вода. Добавете граха и дръжте още две минути на котлона докато омекне граха. Отцедете в гевгир.
Смесете с гъбите, чушката, червения лук, жълтата тиква и тиквичката и ½ ч.ч. винегрет. Оставете в хладилник за 1 час.
Загрейте грил на средно силен огън. Наредете зеленчуците на дървени шишчета като ги редувате. Не редете твърде гъсто, за да могат да се сготвят зеленчуците.
Намазнете грила като поръсите олио и печете всяка шишче от всички страни около 3-4 минути. След това добавете във всяка порция от винегрета.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп