




Нарежете месото на късове по 150 г, намажете със сол и оставете в хладилник при температура от 4 градуса за 1 нощ, за да се изцеди водата. На следващия ден смелете месото на едро и го подправете с черен пипер, селитрата, кимион и захарта. Омесете добре месото с подправките и оставете на хладилника за 3 денонощия. Отново смелете месото, този път на ситно и го напълнете в сухите телешки черва, предварително нарязани на парчета с дължина 40 см. Завържете добре в двата края и ги накиснете за 1 час в топла вода и ги оформете на подкови. Окачете готовите суджуци на пръчки и ги оставете да се сушат около 30 дни.
След първите 4-5 дни ги свалете и ги натрупайте един върху друг, за да омекнат. Оставете ги така за 1 нощ. На другия ден ги валирайте с помощта на точилка и така в продължение на 2 седмици, докато засъхнат и се оформят добре. След това ги пресовайте 3-4 пъти, през 7-8 дни, като ги поставите между две дъски с тежести за 1 нощ. Оставете оформените суджуци да съхнат до пълното им изсушаване.
