Каймата се омесва с нарязания лук и подправките, добавя се яйцето и хубаво се омесва. След което се добавя и свареният и отцеден ориз и хубаво се омесва. Слага се в хладилника да се стегне хубаво. През това време се прави пълнежът. Пилешкото месо се нарязва на хапки и леко се запържва. Добавят се гъбите, ако са малки - може и цели. Като се позапържи, се добавя топеното сирене или крема сиренето, бърка се да се разтопи. Добавя се готварската сметана и се бърка непрекъснато, след което се прибавя 50 г от кашкавала и се бърка да се разтопи кашкавалът. От каймата се правят гнезда с вдлъбнатина, в която се слага от сместа. Поставя се да се пече за около 10 минути на 180°С, за да се опече хубаво каймата. След това отгоре се слага по парче кашкавал и се запича до готовност на кашкавала. Поднася се топло.