Глазирани пилешки гърди в меден сос

Ароматна вкусотия със здравословни подправки за обяд


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Изсипете унисоса в тенджера, добавете лавандула цветя и мед, оставете да заври, след което намалете да къкри за 2 минути. Оставете да почива за един час.
Загрейте фурната до 190 ° C. Подредете пилешките гърди в тава и покрийте с приготвената глазура. Гответе във фурна за 45-50 минути, до златисто кафяво. Запазете част от соковете от печенето за соса.
Смесете кедрови ядки, зехтин, кервел, мед и 3 супени лъжици от соковете при печенето. Сервирайте пилето със соса.
* Кервел е див керевиз и е типична турска подправка, която ще намерите в арабските магазини или големите супермаркети.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп