Гентска водна яхния



Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Праз лукът и морковите се нарязват на жулиени. Картофите се обелват и се нарязват на 2 см. кубчета. Маслото се нагрява в тиган и зеленчуците, заедно с дафиновите листа и черният пипер се сотират 5-7 мин., добавя се бульонът и се изчаква да заври. Добавя се рибата и се оставя да къкри около 10 мин. След това рибата се изважда и се нарязва на едри парчета. Към яйчния жълтък се добавя 30 мл бульон, като се бърка. Добавя се и сметаната, след което заедно се добавят в тенджерата. Поддържа се температура на границата на завирането, добавя се отново рибата и останалите подправки. Сервира се в купички.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп