Гевречета

Както ги правеше баба


Приготвяне
120
Порции

10

Начин на приготвянe
В млякото и водата разтворете маята. Добавете захар, сол, олио. Сместа се изсипва в пресято брашно и се замесва меко тесто. Тестото без да е втасало се разделя на 11 части(топки). Оформят се хубави топки и се редят на намаслена хартия. Оставят се за около 10-15 минути. През това време се загрява фурната на 180 градуса. На котлона се слага съд с 2 л вода. Всяко топче се разделя на две и се правят фитили, които се усукват един около друг и се събират в двата края. Всяко геврече се пуска във врящата вода за около 30 секунди, изваждат се върху кухненска кърпа. Всяко едно геврече се поръсва със сусам и се реди в тава. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Още по темата

В хладката вода се разтваря маята с захарта и се оставя да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти и се оставя на топло да втаса 40 мин. Разделя се на 10-12...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп