Гаспачо по мексикански
Приготвяне
40 минути
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Обелете доматите без един, нарежете на парчета, добавете доматения сок и чесъна и ги разбийте с миксер до получаване на хомогенна смес. Прецедете за да отстраните семките. С бъркане добавете към доматите лимоновия сок, зехтина, оцета, захарта, солта и джоджена. Останалия домат нарежете на ситно и добавете към сместа заедно с лука, краставицата, лютите чушки и добре разбъркайте. Оставете в хладилника за около 12 часа. Супата се сервира топла или студена, гарнирана с лимонови резенчета и сметана на вкус. Добавете и крутони по желание.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп