Кафето и месото нарушават Ph в организма и ни разболяват
Високата киселинност в организма е причината за рака. Това са категоричните изводи на екип от американски и френски онколози, изследвали над 20 хиляди пациенти с тумори. При всички болни, без изключение, киселинността е била над нормата, което дава повод на учените да заключат, че нивата й са водещ показател при определяне на риска от развитие на рак.
Изследователите са проучили и как балансирането й в стойности Ph-7.0-7.2 влияе на организма и се оказва, че то предпазва от онкоболести и спира ускорения процес на стареене.
Началното покачване на Ph e може да доведе до кристализиране на солите в урината и до образуване на пясък и камъни, в бъбреците и пикочния мехур. Лекарите обясняват и как се повишава киселинността – от честата употреба на кафе, алкохол, месо и колбаси, млечни храни. Намаляват я със сигурност зеленчуците. При плодовете – едни я повишават, като цитрусовите, други я намаляват.
За да бъде здраво, човешкото тяло трябва да получава 90 различни хранителни вещества. Като цяло, ако телесните течности са киселинни, те търсят алкални минерали, с които да реагират, като натрий, цинк, желязо и калций.
Особено полезен е последният минерал – калцият. Той се набавя в големи дози от вече доста забравени храни като домашна извара, хрущяли, бульон от пача.
Чрез калция клетките добиват повече енергия за контракциите си, с които изхвърлят токсините. Дефицитът му предизвиква затлачване на клетките с токсини, постоянно повишена киселинност в организма, която е идеална среда за възникване на ракови клетки.
Специалистите обаче обясняват, че въпросът не е просто да спрем да пием кафе или алкохол – особено вино и бира, а да търсим начин да ги неутрализираме като ограничаваме количеството им и поемаме и алкални храни и води за баланс. Леко алкалните минерални води като горнобанската, хисарската и от Банкя, са именно такива.