Владишка торта
Невероятно вкусен и пухкав сладкиш, който се топи в устата
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбиват се яйцата със захарта. Прибавя се брашното. Пече се в правоъгълна тава върху хартия, поръсена с брашно, в умерена фурна до златист цвят. След това се нарязва на четири еднакво широки ленти. Първата лента се сиропира с 5 с.л. сироп, намазва се с крем и се навива на руло. Последователно се навиват след нея и останалите три ленти, сиропирани и намазани с крем. За по-голяма торта, могат да се изпекат още един или два блата. Отстрани се налепват смлени орехи. Оставя се в хладилника да се стегне маслото и тогава се залива отгоре с шоколадова глазура, получена от разтопен шоколад на водна баня. Украсява се по желание с шприцован маслен крем и цели орехови ядки.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп