От години у нас се смята, че германската кухня се състои от картофи, кисело зеле и много бира. Да не забравяме, разбира се и чудните наденички. Въпреки това народът на тази страна пази невероятни рецепти, които впечатляват всеки. Ето няколко от тях:
Супа
Необходими продукти:
2 л. зеленчуков бульон
1/2 ч.л. индийско орехче
4 готови палачинки
Начин на приготвяне: След като сме направили палачинките, ги оставяме да изстинат. След това ги навиваме на рула. Нарязваме всяко на филийки. Отделяме ги в съд за сервиране. Слагаме бульона да заври. Поръсваме отгоре с индийско орехче. След като супата стане готова, я поднасяме в купички. Нарязаните палачинки се сервират отделно.
Бирено изкушение
Необходими продукти:
600 мл бира
200 мл прясно мляко
1,5 с. л. брашно
50 г масло
1/2 лимон
2 жълтъка
Канела
Захар
Сол
Начин на приготвяне: В тиган сгорещяваме маслото и запържваме вътре брашното. Отгоре поливаме с бирата. Поръсваме с канелата, лимоновия сок и захарта. Когато заври, се сваля от котлона. През това време разбъркваме млякото и жълтъците. Нагряваме сместа, но отстраняваме от котлона преди да е завряло. Изливаме при бирата. Поръсваме със сол.
Охлюви
Необходими продукти:
25 охлюва
80 г гъби
1/2 глава лук
1/2 морков
100 г праз лук
100 г масло
2 скилидки чесън
600 мл зеленчуков бульон
100 мл бяло вино
400 мл сметана
2 жълтъка
1/2 връзка магданоз
Черен пипер
Сол
Начин на приготвяне: Охлювите се изчистват добре. След това се срязват на две. Задушават се с маслото, заедно с нарязаните на ситно лук и моркови. Отгоре доливаме бульона и виното. След това тябва да се остави да заври. Няколко минути по-късно се добавя сметаната. Поръсваме с подправките. Нарязваме магданоза и поръсваме и с него. Застройваме с жълтъците.
Яйца в горчица
Необходими продукти:
4 яйца
1 с.л. горчица
25 гр. масло
25 гр. брашно
1/2 глава лук
350 мл зеленчуков бульон
Сол
Начин на приготвяне: Сваряваме яйцата добре. Обелваме ги. Нарязваме лука на ситно и го запържваме. Когато е готов, поръсваме с брашното и солта. Добавяме и бульона. Оставяме да ври около 10 минути. Добавяме горчицата и разбъркваме добре. Яйцата сервираме по две на дъното на дълбока чиния като ги разрязваме на половини. Отгоре ги поливаме със соса.
Салата
Необходими продукти:
5 големи картофа
200 г пушен бекон
2 глави лук
70 мл винен оцет
70 мл вода
70 г захар
Черен пипер
Сол
Начин на приготвяне: Сваряваме картофите. Обелваме ги и режем на филийки. Беконът обаче се нарязва на кубчета. Запичаме го на сух тиган, докато стане хрупкав. Нарязваме и лука, добавяме го при бекона. Не спираме да бъркаме. В отделен съд смесваме оцета и водата. Поръсваме със захарта. Бъркаме. Заливаме с тази смес бекона и лука. Слагаме там и картофите. Разбъркваме още 10 минути. Оставяме да престои за 15 минути и сервираме.