Вкусно пиле с бекон и гъби

Апетитно хапване за цялото семейство


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарязваме пилето на порции.В по-дълбок съд поставяме виното, пипера, дафиновия лист, ригана и пилешкото месо. Оставяме в хладилника за 1-2 часа. Изчистваме кромида и праза. Нарязваме на тънки парчета кромида, праза, гъбите и бекона. Изваждаме пилето от саламурата поръсваме го със сол, пипер, и брашно.Слагаме в тенджера малко олио и го запържваме за малко. Изваждаме пилето и прибавяме бекона, кромида, праза,чесъна, гъбите и задушаваме. Връщаме пилешкото месо и слагаме 2 ч. ч. вода. Щом заври намаляваме огъна на слабо и оставяме да ври 30 мин. Когато е готово ястието нарязания на ситно магданоз и поръсваме
Още по темата

Разрежете гъбите на половина. Смесете сметаната с лютия пипер и залейте предварително подправените със сол гъби и пиле. Оставете да престоят в хладилника около 1 час....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп