Вкусни фунийки



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
От продуктите за тестото се замесва средно меко тесто така, че да може да се точи. Късат се топки, разточват се на кори с дебелина около 2 см и се нарязват на ленти с ширина около 2-3 см. Всяка лента се навива на фунийка (аз ги правя от капачките на кисело мляко) и се слагат в намаслена тавичка, изпичат се до порозовяване. Още топли се изваждат от формичките. Кремът се приготвя по стандартен начин, като към горещото мляко със захар се прибавя размитото нишесте, добавя се и ванилията. Фунийките се пълнят с получения крем и се оставят да престоят поне 7-8 часа.
P.S. При нас не престояват много време, всичко се изяжда на момента. Опитайте ги, надявам се да си оближете пръстите!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп