




Сварява се млечен крем от 700 г мляко, захарта и нишестето. Оставя се да се охлади. Сметаната се избива на пухкава смес. Може вместо млечен крем да се направи маслен от 2 пакетчета масло от по 125 г, 1 пак. ванилена захар, 1 к.ч. пудра захар. Всичко се избива добре с миксер до пухкава смес. Желатинът се накисва със студена вода да набъбне и след това се стопява на водна баня, прибавя се към 300 мл компот от ягоди. Бишкотите се потапят в 300 мл подсладено мляко, ароматизирано с 2 ч.л. ром. Реди се един ред бишкоти, маже се с млечен или маслен крем, отгоре се натрошават няколко целувки, маже се със сметана, после пак бишкоти, крем, целувки, сметана. Завършва се с бишкоти. Отгоре украсата е по желание. Аз използвах ягоди, които залях с желатина.
