Винен кебап

Винен кебап Лакомник
Винен кебап
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г свинско месо, обезкостено

1 глава лук, наситнена

4 с.л. олио

2 с.л. доматено пюре

1 с.л. брашно

1 дафинов лист

1 ч.л. червен пипер

4-5 зърна черен пипер

2 зърна бахар

1 ч.ч. червено вино

сол на вкус

1 ч.ч. ориз, сварен

2 с.л. масло, разтопено

Начин на приготвянe

Нарежете месото на кубчета. Загрейте олиото на средно силен огън и запържете за 3 минути месото, докато смени цвета си. Добавете лука и покрийте с капак за 20 минути, открийте за 5 минути докато се изпари течността. Смесете брашното с доматения сос и разбийте, за да не останат бучки. Добавете при месото. Сложете и дафиновия лист, бахара, черния пипер, виното, сол и чаша вода. Разбъркайте и гответе на бавен огън още 15 минути. Смесете сварения ориз с маслото и разбъркайте. Поднесете месото с гарнитура от ориза.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц