




Маята се разтваря в хладката вода и се добавя захарта и 3-4 с.л брашно. Оставя се да втаса за около 20 мин, докато шупне. Брашното се пресява и се прави кладенче в което се добавя маята и се замесва. Добавя се олиото и се меси до меко, еластично тесто, което се оставя за втаса загънато на топло за около 1 час или докато удвои обема си. Втасалото тесто се разделя на 3 равни части, всяка част се разточва леко с точилката и се редят една върху друга, като питките се намазва с чисто масло. След това се разточва на кора с дебелина 2 см и се разрязва като торта. Всеки триъгълник се навива на руло, като краищата се приближават един към друг, получава се като незатворен геврек.
Кифлите се редят в поздмазана с малко олио тава и се оставят да втасат. Пареното тесто се приготвя като брашното се залива с гореща вода. Оставя се да изстине. С него се намазват виенските кифли. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
