Веселите подкови

Веселите подкови Лакомник
Веселите подкови
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Любка Касова, Костенец
Лакомник Необходими продукти

За тестото:
2 1/2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/2 ч.ч. захар
50 г разтопено масло
2 яйца (разбити)
2/3 ч.ч. прясно мляко
За плънката:
7 ябълки
1 с.л. разтопено масло 
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.ч. счукани орехи
1/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. филирани лешници (ако имате)

Начин на приготвянe

Фурната се загрява до 200°С. Намазняват се формички (подкови или каквито имате). В дълбока купа се пресяват брашното с бакпулвера и канелата, добавя се захарта. В друг съд се смесват разтопеното, но не горещо масло, млякото и яйцата. Течните съставки се смесват със сухите. Тестото (половината) се изсипва в подготвените формички, леко се заглажда отгоре и на повърхността се изсипват настърганите на едро ябълки, смесени с канела и смлени орехи. Изсипвате и останалото тесто отгоре. 

Подковите се намазват с разтопено масло и поръсвате с филирани лешници. Печете до лек кафеникав цвят.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц