




Нарязаното месо с желатина се слага в огнеупорна тенджера с капак, заедно с кромида, моркова, праза, дафиновите листа, мащерката, магданоза, 10 зърна черен пипер и половин с.л. морска сол. Сипват се виното и бульона. Слага се на силен огън да заври, след това се пече в загрята до 150 градуса фурна 2-3 часа.
Готовото месо се изважда, махат се кокалчетата, накъсва се на едро. Бульонът се прецежда. Чушката се нарязва на лентички и заедно със зеления фасул и пресния грах се вари още 10 минути. Зеленчуците се отцеждат и се оставят на страни. Бульонът се оставя на огъня и се добавя балсамовия оцет. Подготвя се кръгла форма като за кекс и отвор по средата. Подрежда се както терин: започва се с месото, между парчетата се редуват зелен фасул, грах чушка, сварени яйца. Полива се с бульона. Оставя се за изстине и се слага в хладилника да стегне. За да се извади готовия терин, съдът се слага в гореща вода за 15-20 минути и след това се обръща върху плоска, по-голяма кръгла чиния.
