Варено руло със спанак



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
От посочените продукти се омесва тесто, което се оформя на топка, увива се в намаслена хартия и се слага в хладилник за 30 мин. Спанакът се задушава с щипка сол, без вода и като омекне, се пасира. Смесва се с изварата, яйцата, кашкавала и черен пипер. Тестото се разточва на кора с дебелина 2-3 мм. Приготвената плънка се разстила по дължина на кората, която се навива на руло. Рулото се слага в тензухена кърпа, завързва се в двата края и се вари в подсолена кипяща вода и 1 ч.л. масло около 1 час. Готовото руло, след като се охлади, се нарязва на дебели филии и се поръсва с кашкавал.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп