Ванилов сос
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Ванилов сос](https://lakomnik.bg/f/news/0/660_137b93df56bc402eb926be7f55944ee0.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
0
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Брашното се размива в ½ ч.ч. студено мляко. Жълтъците се разбиват със захарта, прибавя се размитото брашно и се налива постепенно 1 и ½ ч.ч. горещо мляко. Сместа се слага да ври на слаб огън, докато се сгъсти, при непрекъснато бъркане. Сваля се от огъня, слага се ванилията и се бърка, докато се охлади. Сосът се поднася към кремове, пудинги, млечна баница и др.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп