
Изкусителен сладкиш за делник и празник




Смесете брашното с бакпулвера и солта. Отделно в купа разбийте белтъците на сняг. Към тях бавно добавете 1 чаша от захарта. Разбъркайте на ръка с шпатула. В друга купа разбийте предварително размекнатото на стайна температура масло и към него прибавете 1/2 чаша от захарта. Разбийте още веднъж с миксера. След това смесете маслото със сместа с брашното. Долейте бавно млякото, за да не останат бучки. Към сместа добавете и есенциите, а накрая и белтъците на сняг. Продължете да разбивате, докато се получи гладко кексово тесто. Печете го във предварително намазнена форма за кекс в загрята на 200С фурна. През това време направете глазурата. Разбийте сметаната с миксер и я смесете с малко пудра захар. Намажете с нея готовия изстинал кекс. Поръсете с ядки или настърган шоколад.

