




Продуктите за блата се разбъркват добре и се слага да се пече. Охлажда се и с помощта на конец се разрязва и се сиропира.
Парфето:
Яйцата се разбиват със захарта, брашното и ванилията и се прибавят на тънка струя към затопленото мляко, бърка се непрекъснато, докато не стане с консистенция на гъста боза. Накрая се прибавя разтвореният желатин с няколко лъжици вода. Форма за кекс се намокря със студена вода и се изсипва парфето. Оставя се да стегне за няколко часа в хладилника.
Кремът:
Яйцата се разбиват със захарта, брашното и ванилията и се прибавят на тънка струя към затопленото мляко, бърка се непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Накрая се прибавят маслото и шоколадът и продължава да се бърка до пълното му разтопяване. Когато кремът се охлади, сглобяваме блатовете. Формата с парфето се потапя до половината в топла вода за няколко минути и внимателно се обръща върху блата. Отгоре се полива с остатъка от крема и се украсява с "Финети" (по желание).
